Your cart

(0 items)

X

You have no items in your cart

Promotion
Read more
FREE SHIPPING IN ROMANIA, WITHIN 24-72H

Language

Article

Hermanos Hernáiz

Hermanos Hernáiz

Baños de Rioja

Spania

 

Finca La Emperatriz este numele original al unei proprietăți unice din Baños de Rioja, deținută acum de frații Hernáiz. Numele, care tradus înseamnă  ”Crama împărătesei” face referință la proprietara inițială a sector podgorii , care a fost odată împărăteasa Franței, Eugenia de Montijo.

 

Această aristocrată spaniolă a fost soția lui Napoleón al III-lea (creatorul sistemului de clasificare a vinurilor, „Cru” în Bordeaux) și s-a dedicat în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, producerii de vinuri de înaltă calitate, câștigând o medalie pentru acestea la Expoziția Universală de la Paris, în anul 1878.

 

Ani mai târziu, în 1996, familia Hernáiz a cumpărat crama, iar frații Eduardo și Víctor Hernáiz s-au decis să readucă la viață podgoriile împărătesei având ca singur țel producerea unor vinuri de excelente. Au reușit să recupereze soiurile vechi care creșteau în continuare pe proprietate. Acestora li s-au adăugat unele noi la scurt timp. Munca acestora a dat roade la puțin timp, remarcându-se pentru premiile pe care le adunau vinurile elaborate sub semnătura lor. Descoperă savoarea imperială a acestor vinuri!

x